”Det hade varit något extra för mig att spela i min moderklubb”

Han saknar fortfarande klubbadress inför säsongen. Men Andreas Jämtin när fortfarande förhoppningen om spel den här säsongen. Och det får gärna bli i moderklubben AIK.
– Självklart hade det varit något extra för mig personligen att spela i min moderklubb, säger Jämtin till hockeysverige.se.

Andreas Jämtin har under många säsonger varit en av svensk hockeys färgstarkaste profiler. Dels för att han är en skicklig hockeyspelare som bland annat spelat två VM-turneringar, dels för att han vunnit elitseriens utvisningsliga vid tre tillfällen och gärna sagt vad han tycker och tänker.

Förra säsongen tillbringade Jämtin i Karlstad med Färjestad, den klubb som han spelade i som junior mellan 1999 och 2001. Det var också i Färjestad han gjorde sin elitseriedebut säsongen 2000/01. Nu blev det ingen förlängning i Färjestad och så här långt har vi inte sett hans namn i något annat lags laguppställning.
– Det var en annorlunda säsong med Färjestad. Tyvärr nådde varken jag själv eller laget det som det fanns förutsättningar för att göra, berättar Andreas Jämtin för hockeysverige.se.

Det blev bara ett mål och totalt fyra poäng på 46 matcher i grundserien för Jämtin och inga poäng alls på sju slutspelsmatcher. Givetvis är han själv inte nöjd med dom siffrorna.
– Statistiskt sett är det under all kritik. Samtidigt har jag spelat i alla formationer under min karriär, allt från första- till fjärdelinan i olika klubbar. Senaste säsongen centrade jag i fjärdelinan 95 procent av tiden.
– Man ska ha klart för sig att det är en väldigt stor skillnad att ingå i en powerplay-formation jämfört med en roll som defensiv center där jag såg att min uppgift var att lägga alla mina krafter på att göra ett bra jobb i boxplay.

Är du besviken över din säsong?
– Absolut för egen del. Om jag ska vara självkritisk så hade jag absolut kunnat uträttat mer.

Bara 32 minuter, var det en snällare Jämtin helt enkelt och hur påverkade det här ditt spel?
– Det hade nog att göra med att jag spelade center. Då spenderar man merparten av tiden i mitten av banan. Som forward, vilket jag spelat tidigare, har jag nog spelat ett mer risktagande spel där jag ofta hamnat i hettan.


Jämtin i AIK-tröjan 2003. Foto: Bildbyrån/Björn Tilly 

”GISSAR ATT HAN INTE VAR INTRESSERAD”

Nu blev det alltså ingen fortsättning för Andreas Jämtin i Färjestad, varför har han inget bra svar på.
– Det får du fråga Färjestads nya sportchef (Peter Jakobsson) om. Jag lade aldrig hans namn på minnet och han kontaktade mig inte heller efter säsongen, så jag gissar att han inte var intresserad av någon förlängning.

Du har i dagsläget ingen klubb klar, hur går dina tankar kring det?
– Jag förbereder mig för att spela. Just nu tränar jag med Kils A-lag men kör även egen fys. Så mina förberedelser är och har varit i full gång för att spela den här säsongen

Du har rötterna i AIK och har gjort två A-lagssäsonger i klubben, har du varit i kontakt med deras sportchef Anders Gozzi om spel där?
– Ja, jag har varit i kontakt med Anders. Självklart hade det varit något extra för mig personligen att spela i min moderklubb. Men i och med att säsongen snart drar i gång och jag vill spela så kan jag inte vänta på något lag om ett annat kontraktsförslag dyker upp.

Har tanken funnits att lägga av?
– Just nu och med dom förberedelserna jag har haft så är svaret – nej, inte nu.

Kan du se dig själv i en ledarroll i framtiden eller rent av som domare?
– En ledarroll hade varit mycket möjligt. Domare? Nja, jag tror inte det, haha…

The post ”Det hade varit något extra för mig att spela i min moderklubb” appeared first on Hockeysverige.
Bild och nyhetskälla: ”Det hade varit något extra för mig att spela i min moderklubb”
Skrivet av Hockeysverige.se