Förnedrade i natt – nu är det klubbens sämsta start någonsin: ”Måste visa stolthet”

Att Detroit skulle få en tuff säsong trodde alla. Men att det skulle börja så här illa trodde nog inte ens de största skeptikerna. Efter nattens 3-7-förlust mot Montréal är det klubbens sämsta start någonsin.
– Nu får det vara nog, dundrar Niklas Kronwall.

1985 inledde Detroit med en poäng i premiären, innan åtta raka förluster under ordinarie tid följde. Den första segern kom inte förrän i den tionde matchen. Den noteringen kan man fortfarande slå i år.

Men efter nattens pinsamma 7-3-nederlag mot Montréal har laget för första gången inlett en säsong med sex raka förluster. Redan efter två perioder var nattens match över. Då ledde ”Habs” med 6-1. En viss uppryckning av Detroit i den tredje perioden ledde inte till mer än en viss putsning av förlustsiffrorna.

”GER OSS INTE ENS CHANSEN”

Efter matchen var Niklas Kronwall inte alls glad.
– Vi måste visa stolthet här inne. Nu får det vara nog. I slutändan handlar det om att vi måste bli bättre. I slutändan handlar det om att vi måste gå till jobbet. Som det är nu ger vi oss inte ens chansen att vinna. Vi lämnar våra målvakter till sitt öde, vi släpper massor. Det är svårt att vinna hockeymatcher så här, dundrade han enligt nhl.com.

´För att göra det hela än värre slog den tidigare Detroitstjärnan Tomas Tatar till med tre poäng (1+2) i storsegern.
– Jag fokuserade så klart på mitt lag, men det var väldigt speciellt att spela mot Detroit. Det var kul att möta mina gamla kompisar och lagkompisar. Det var en stor vinst.

SLOG TILL – I TUSENDE MATCHEN

Tomas Plekanec var dock nattens stora man. Han gjorde sin 1000:e NHL-match och gjorde dessutom ett mål.
– Han har alla anledningar i världen att vara glad. Han fick en fin souvenir från sin 1000:e match. Men han såg ut som en kille som drack av ungdomens fontän i natt, sade coachen Claude Julien.

Förutom Tatar och Plekanec gjorde lagets mål av Jonathan Drouin gånger två, Brendan Gallagher, Charles Hudon pch Paul Byron. Andreas Athanasiou blev tvåmålsskytt för Detroit och fick hjälp med målandet av Thomas Vanek.

The post Förnedrade i natt – nu är det klubbens sämsta start någonsin: ”Måste visa stolthet” appeared first on Hockeysverige.
Bild och nyhetskälla: Förnedrade i natt – nu är det klubbens sämsta start någonsin: ”Måste visa stolthet”
Skrivet av Hockeysverige.se