”Han borde vara en av coacherna som har bäst betalt i hela ligan”

John Tortorella är en coach som ofta delar hockeyälskare i två läger. Antingen så gillar man hans sätt att se på ledarskap, eller så gör man det inte. 59-åringen har dock – förutom sin Stanley Cup-vinst säsongen 2003/2004 – bevisat att han är att räkna med i tränarbåset efter att han blåst liv i Columbus Blue Jackets.

I slutet av juni tilldelades han Jack Adams Award, vilket är priset till ligans bästa coach den gångna säsongen. Nu väljer hans agent Neil Glasberg att lyfta Tortorellas lönesituation. Agenten vill, med tanke på de nuvarande framgångar, att hans klient ska bli en av NHL:s bäst betalda coacher.
– Det är inte första gången han vinner Jack Adams Award. Blue Jackets hade precis sin bästa säsong genom tiderna. Han borde vara en av coacherna som har bäst betalt i hela ligan, säger agenten till Columbus Dispatch.

Enligt uppgifter ska Tortorella tjäna två miljoner dollar. Hans kontrakt går ut efter den här säsongen, vilket öppnar för ett spännande förhandlingsläge. Mike Babcock, som är Toronto Maple Leafs coach, är den personen som tjänar bäst bland coacherna i NHL. Hans årliga lön ligger på 6,25 miljoner dollar. Joel Quenneville, Chicago Blackhawks, ligger tvåa i löneligan med 6 miljoner dollar i säsongslön.

The post ”Han borde vara en av coacherna som har bäst betalt i hela ligan” appeared first on Hockeysverige.
Bild och nyhetskälla: ”Han borde vara en av coacherna som har bäst betalt i hela ligan”
Skrivet av Hockeysverige.se