Rasar mot Champions Hockey League: ”En parasit för klubbarna”

Tjeckiska Mountfield uppskattar inte att Champions Hockey League kommer in och stör klubben under säsongen.
– Champions League bär ett pretentiöst namn, men det är en parasit för klubbarna, säger klubbens VD Miroslav Schön.

Förra säsongen gjorde Mountfield från Hradec Králové som hittills bästa säsong i den tjeckiska hockeyn. Laget kom fyra i ligan och tog sig för första gången till semifinal.
Det kvalificerade laget till Champions Hockey League. Men turneringen faller inte alls VD:n Miroslav Schön i smaken. Tvärtom.

Han berättar om att han ville ge bort lagets plats till Sparta Prag, men att det fick nobben och att han hotades med vite om 300 000 euro om de inte ställde upp.
– Jag ville ge bort vår plats i turneringen till Sparta Prag. Jag pratade med deras general manager Petr Briza om det. De vill vara med i CHL, vi vill inte det. Men den grundläggande frågan är att ska jag bli hotad med böter på 300 000 euro om vi hoppade av CHL, så tycker jag inte att förbundet ska lägga landskamper mot Slovakien mitt uppe i CHL-matchandet, säger Miroslav Schön till iSport.cz och aviserar att om de skulle lyckas kvalificera sig igen så kommer de inte ställa upp.

– Champions League bär ett pretentiöst namn, men det är en parasit för klubbarna. Även om vi får 20 000 euro för att deltaga, så kan du ju föreställa dig vilket löjligt belopp det är när vi ska organisera flygresor till Åbo, Nottingham och Bern och ha hotell och andra saker relaterade till resorna. Det är ett slöseri med pengar. Jag är ansvarig ägare av klubben och våra partners vill att vi gör nytta av pengarna de satsar på oss. Deras prioritet är Extraliga, utan diskussion. CHL utan ryska klubbar är är inte speciellt Champions League, eller hur?

Mountfield har startat säsongen uruselt. De ligger sist i sin grupp i CHL efter att ha förlorat dubbelt upp mot Nottingham. I tjeckiska ligan har de inlett med tre raka förluster.
Staden Hradec Králové fick ett lag i den högsta tjeckiska ligan 2013, när České Budějovice – som då till hälften ägdes av företaget Mountfield – inte längre hade råd att ha kvar laget i staden. Då köpte Hradec Králové stad den halvan av aktierna som Budějovice hade och flyttade laget.

 

The post Rasar mot Champions Hockey League: ”En parasit för klubbarna” appeared first on Hockeysverige.
Bild och nyhetskälla: Rasar mot Champions Hockey League: ”En parasit för klubbarna”
Skrivet av Hockeysverige.se