Tillbaka i Skellefteå efter två år – blev matchvinnare direkt: ”Fantastiskt kul”

Han spelade juniorhockey i Skellefteå och spelade en del SHL-matcher för klubben. I kväll var Joel Mustonen tillbaka i Skellefteå Kraft Arena som matchvinnare när han förde Örebro till en skrällseger mot storfavoriterna.
– Det var en grym träff, säger han om sitt snygga matchavgörandet till C More efter 4-3-vinsten.

Joel Mustonen gick en spännande hockeyframtid till mötes när han drabbades av sjukdom och tvingades avstå från spel under sin första seniorsäsongen 2012/13. I stället för att stanna i Sverige flyttade han hem till Finland och gjorde två säsonger i Pelicans från Lahtis.

Den här säsongen är han tillbaka i svensk ishockey som representant för Örebro. Och när han i kväll återvände till sin gamla hemmaplan i Skellefteå gjorde han det på bästa sätt. 23-åringen blev nämligen tvåmålsskytt och matchvinnare när Örebro vann med 4-3.
– Fantastiskt kul, säger Mustonen till C More och berättar om det vackra målet som avgjorde matchen tidigt i tredje perioden – ett riktigt pangskott i Markus Svenssons kryss.
– Jag fick en bra träff. Jag brukar söka den där ytan och jag tror faktiskt att jag gjorde mitt första mål i premiären (mot Modo) på samma sätt. Det var en grymt bra träff, men det är inte varje gång de sitter så där fint.

Örebro hade en 3-1-ledning i den andra perioden, men fick se den uppäten via två snabba hemmamål. Mustonens kalasträff såg till att rädda kvällen för gästerna från Närke.
– Det blev väldigt tajt. Vi hade några perioder på sex-sju minuter när vi spelade lite sämre och då passade AIK på att göra sina mål. Men vi ryckte upp oss och jag tycker att vi spelar bra. Vi blev inte kvar i de sämre perioderna, säger han och konstaterar att det var viktigt att vinna en match på bortais efter att bara ha presterat på hemmais hittills.
– Det här var en jätteviktig boost för vårt självförtroende, väldigt viktigt för gruppen.

Örebro fick även mål från fjolårets interna skyttekung Martin Johansson – hans första för säsongen – och Johan Wiklander. I Skellefteå gjordes målen av John Norman, Erik Forssell och Jimmie Ericsson.
Bild och nyhetskälla: Tillbaka i Skellefteå efter två år – blev matchvinnare direkt: ”Fantastiskt kul”
Skrivet av Hockeysverige.se